Over Kruiswerk Helpt

Wij geloven in samen. Solidariteit, iedereen kan iets voor een ander betekenen. Zowel het vragen van hulp als het aanbieden van hulp vergroot zelfredzaamheid en verhoogt betrokkenheid. Er zijn voor elkaar maakt het leven een stuk aangenamer en geeft energie.

Kruiswerk Helpt website

Wij brengen hulpvraag en hulpaanbod op lokaal niveau in kaart en verbinden deze met elkaar. Met de hulp van buurtgenoten en vrijwilligers of een doorverwijzing naar professionele dienstverleners of hulpinstanties wordt er altijd een passende oplossing gevonden. De medewerkers van Kruiswerk Helpt ondersteunen jou hierin. Of het nu gaat om hulp bij de boodschappen, een gezamenlijke wandeling of professionele hulp. Kruiswerk Helpt is er voor iedereen, zeker nu!

Zelfredzaamheid in de buurt

Kruiswerk Helpt biedt hierin ondersteuning. Je kunt eenvoudig jouw hulpvraag of hulpaanbod plaatsen. Omdat niet iedereen dit zelfstandig kan en niet iedere hulpvraag of hulpaanbod even eenvoudig is helpt de hulplijn jou hierbij als je dat wenst.

Voor mantelzorgers en zorgorganisaties

Wij ondersteunen ook diegene die zorg dragen voor een ander. Mantelzorgers en (thuis) zorgpersoneel kunnen eenvoudig via Kruiswerk Helpt hulp vragen voor diegene die zij verzorgen. Wij helpen met het zoeken naar een passende oplossing. Dit kan door buurtgenoten of vrijwilligers (tijdelijk) taken over te laten nemen of door de inzet van een professionele dienstverlener om de druk te verlagen.

Buurtgenoten en vrijwilligers

In veel gevallen is de hulp van een buurtgenoot of vrijwilliger vaak een oplossing. Het halen van boodschappen, een klusje in of rond het huis of gewoon gezellig een wandeling of praatje. Heb je een hulpvraag of hulpaanbod? Wij zorgen ervoor dat deze met elkaar worden verbonden op een veilige manier.

Professionele dienstverleners en hulpinstanties

Niet iedere hulpvraag is in te vullen door buurtgenoten of vrijwilligers. Wij beschikken over een professioneel netwerk van dienstverleners die ondersteuning kunnen bieden. Hierbij kan gedacht worden aan hulp in het huishouden of een warme maaltijdvoorziening. Het kan zo zijn dat jouw hulpvraag beter uitgevoerd kan worden door het WMO-loket van de gemeente, een welzijnsorganisatie of een andere hulpinstantie. Dan brengen wij jou daarmee in verbinding om te komen tot een passende oplossing.

De Kruiswerk Helpt hulplijn

Heb je extra hulp, een luisterend oor of advies nodig? Onze medewerkers helpen je graag! De Kruiswerk Helpt hulplijn biedt daarnaast ondersteuning bij het plaatsen van een hulpvraag of hulpaanbod en indien nodig verbindt zij deze met professionele dienstverleners of hulpinstanties. De Kruiswerk Helpt hulplijn is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer:

Je kunt jouw vraag ook stellen door een e-mailbericht te sturen naar info@kruiswerk.nl.

Persoonlijke hulp in
en om jouw huis

Gezondheid
enĀ hulpmiddelen

Boodschappen
en maaltijden

Aanspraak
en gezelligheid

Bewegen
en ontspannen

Samenwerking met Achterhoek Werkt 

Kruiswerk Helpt en Achterhoek Werkt hebben de handen ineen geslagen door jongeren, die zich als vrijwilliger aanmelden bij Achterhoek Werkt te matchen met de hulpvragen bij Kruiswerk. Zo wordt een unieke en doeltreffende match gemaakt van de ene generatie voor de andere.