Gemeente Doetinchem

Samen met organisaties en leveranciers in uw gemeente kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen. Daarbij kunt u denken aan een maaltijdservice aan huis, hulp in het huishouden of andere dienstverlening die u op dit moment kunnen ondersteunen. 

Wat als ik hulp nodig heb?
Wanneer u hulp nodig heeft kunt u dit via onderstaand formulier aangeven. Wij nemen dan binnen een werkdag contact met u op om zo goed als mogelijk de wenselijke hulp voor u te organiseren of u in contact te brengen met een lokaal initiatief.

Wat als ik wil helpen?
Uw hulp is hard nodig. Wanneer u hulp wilt aanbieden kunt u dit via onderstaand formulier aangeven. Wij zullen waar mogelijk uw aanbod in verbinding brengen met de hulpvraag en contact met u opnemen. Wij kunnen daar op dit moment geen tijd aan vasthangen. Maar ieder initiatief is welkom!

Diensten, initiatieven en organisaties bij u in de buurt

Samen met organisaties, leveranciers en lokale initiatieven in uw gemeente hebben wij een overzicht van dienstverlening die u op dit moment kunnen ondersteunen. Welke diensten in uw gemeente beschikbaar zijn vindt u hieronder.

  • Persoonlijke hulp in en om uw huis
  • Gezondheid, medicijnen en hulpmiddelen

Huisartsenpost voor coronaklachten

In Doetinchem is een huisartsenpost geopend voor coronaklachten. Mensen die klachten hebben die mogelijk wijzen op een coronabesmetting, én die een doorverwijzing hebben van de huisarts, kunnen een afspraak maken voor de huisartsenpost bij de polikliniek dermatologie van het Slingeland aan de Gezellelaan in Doetinchem.

Maak je mondkapje

Wilt u ook graag helpen met het maken van mondkapjes? Er zijn veel mondkapjes nodig voor zowel medisch als particulier gebruik. Op maakjemondkapje.nl vind u informatie met een goed bruikbaar patroon en werkwijze.

Hulplijn RIVM

Heeft u vragen over uw gezondheid? Voor vragen over het coronavirus kunt u contact opnemen met het RIVM via 0800 – 1351, dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Hulplijn Rode Kruis

Heeft u advies, een luisterend oor of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem dan contact op met de Rode Kruis hulplijn via 070 – 4455 888, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

Steunkousenservice

Heeft u hulp nodig met het aan- en uittrekken van uw steunkousen, dan kunt u tijdens kantoortijden direct contact opnemen met Betsy steunkousenserve via 088 – 006 99 00.

Hulpmiddelen aan huis

Heeft u hulpmiddelen nodig om u te ondersteunen bij algemeen dagelijkse handelingen? Dan kunt u deze direct aanvragen bij Medipoint. Medipoint zorgt ervoor dat de hulmiddelen bij u thuis geleverd worden. U kunt bellen met 088 – 10 20 100 of ga naar medipoint.nl.

Medicijnen afhalen

Heeft u medicijnen nodig en moeten deze afgehaald worden bij de apotheek? Dan kunt u deze dienst aanvragen via de keuze optie ‘ik heb hulp nodig’. Wij nemen dan contact met u op om dit voor u in orde te maken.

  • Boodschappen en maaltijden

Hulp bij boodschappen

Mag, wilt of kunt u uw huis niet uit? Maar heeft u wel boodschappen nodig? Dan kunt u deze dienst aanvragen via de keuze optie ‘ik heb hulp nodig’. Wij nemen dan contact met u op om dit voor u in orde te maken.

  • Aanspraak en gezelligheid

Welkom online

Heeft u nog veel vragen als het gaat om het gebruik van internet? Via welkomonline.nl kunt u gratis een online lesprogramma volgen om erachter te komen wat u allemaal online kunt doen!

Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor, dat is waar de Luisterlijn voor staat. Of u nu verdrietig of blij bent, je verhaal kwijt wil of wilt praten over wat je bezighoudt. Voor een luisterend oor en een goed gesprek per telefoon kunt u 24/7 bellen naar 0900 – 0767.

Verrassingspakket

Kent u iemand die hard moet werken in deze drukke tijden door een beroep in de vitale sector? Stuur deze persoon dan het Omroep Gelderland verrassingspakket! Meld uw hardwerkende kanjer aan via gelderlandhelpt.nl.

  • Bewegen en ontspannen

Extra luisterboeken voor iedereen

De Bibliotheek heeft een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als u geen lid bent van de Bibliotheek kunt u heerlijk luisteren naar een boek! Ga naar onlinebibliotheek.nl en bekijk het aanbod. Voor vragen belt u naar de klantenservice via 0314 – 33 34 45 tussen 10:00 en 14:00 uur.